Nieuwsbrief Dorpsgaard Munstergeleen          Januari 2019

 

Foto Dorpsgaard1.jpgMet een groepje vrijwilligers is begin 2018 gestart met het aanleggen en inruimen van een tuin bij de Huisartsenpraktijk Hartje Dorp, die voor iedereen toegankelijk moet zijn en waar, met enige begeleiding, iedereen welkom is om planten, groenten en fruit te kweken of alleen maar gezellig een praatje te komen maken.

Inmiddels is het eerste groeijaar voorbij en kunnen de vrijwilligers terugkijken op een geslaagde oogst. Niet alleen was de oogst ondanks de droogte in de zomer zeer bevredigend, ook de groep vrijwilligers groeide gestaag. En regelmatig kwamen andere mensen op bezoek om de voortgang te bekijken of gezellig een praatje te maken.

Eind vorig jaar is met een deel van de vrijwilligers de gang van zaken geëvalueerd en zijn de plannen voor het nieuwe jaar besproken. Dat was een verrassend vruchtbare bijeenkomst. De groep is van oordeel dat de basis opzet van de tuin aan alle verwachtingen voldoet, maar dat er toch nog een aantal zaken kan worden verbeterd. Het plan is om de tuin als uitvalsbasis te laten fungeren voor allerlei activiteiten en bijeenkomsten, zoals wandelingen, verhalen uitwisselen, workshops etc.Foto Dorpsgaard2.jpg

Elke maand wordt in deze nieuwbrief hier iets over verteld en worden de activiteiten voor de komende maand aangegeven. De nieuwsbrief zal per email worden verstuurd. Mensen die de nieuwsbrief ook willen ontvangen kunnen hun email adres opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Afmelden kan via hetzelfde adres. Op www.gezondmunstergeleen.nl is meer informatie te vinden over Vrienden van de Stichting.

In de maand februari is er nog weinig activiteit in de tuin zelf, maar de eerste wandelingen gaan van start: vanaf 4 februari elke maandag om 10.00 uur met droog weer. Afstand wordt in onderling overleg bepaald. Na afloop is er koffie.

Noteer alvast in de agenda: 16 maart Burendag. Tuin lenteklaar maken/afrastering

Tenslotte: de kosten voor onderhoud van de tuin zijn na de eerste aanleg niet meer zo hoog. Maar een beetje geld is wel nodig, o.a. voor aankoop van zaden en planten. Een kleine bijdrage is altijd welkom. De bankrekening van de penningmeester is NL37RABO0326908013.

Bestuur van de Dorpsgaard Munstergeleen

© 2019 Wijkplatform-Munstergeleen. All Rights Reserved. Designed by Wijkplatform-Munstergeleen   |     Privacyverklaring